Оглас за вработување Соработник/чка за обезбедување фондови од локални донатори (Fundraiser) во Здружението за асистивна технологија „Отворете ги прозорците“

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Здружението за асистивна технологија Отворете ги прозорците – Скопје објавува оглас за вработување на Соработник/чка за обезбедување фондови од локални донатори

Дефиниција/Цел на работното место:

Работното место Соработник/чка за обезбедување фондови од локални донатори има цел да обезбеди континуирана соработка и поддршка од бизнис заедницата, во насока на подобрување на условите и услугите за корсниците на Центарот за асистивна технологија.

Работни задачи:

 • Истражување на потенцијални донатори,
 • Креирање силни пораки за привлекување потенцијални донатори,
 • Идентификување и контактирање на донаторите,
 • Организирање настани и/или кампањи за обезбедување донации од бизнис секторот и од индивидуалци,
 • Креирање база со информации за донаторите,
 • Евалуација на успехот на спроведените активности за обезбедување на донации, и
 • Подготовка на извештаи за донаторите.

Потребни квалификации:

 • Завршено високо образование;
 • Претходно искуство во обезбедување фондови од локални донатори и организирање донаторски настани
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Напредно познавање на работа на компјутер;
 • Напредни организациски и комуникациски вештини

Како предност ќе се смета кандидатот/ката да има развиено чувство за работа со лица со попреченост.

Припадници на етничките заедници се охрабруваат да аплицираат на огласот.

Сите заинтересирани кандидати/ки, своите кратки биографии и мотивациони писма да ги испратат, најдоцна до среда, 15.09.2021 година  на следната адреса: vjakjimovski@openthewindows.org.