Languages

Сегашни членови

слика на тони бачваровски
Тони Бачваровски
претседател

Тони е дипломиран инженер за компјутерски науки. Тој е еден од основачите и прв претседател на здружението.

Во декември 2015 собранието повторно го избра за претседател на здружението.

Слика на Лидија Крстевска Дојчиновска
М-р Лидија Крстевска Дојчиновска

Лидија еден од основачите на Отворете ги прозорците. Нејзина специјалност се дефектологијата и социјалната политика со фокус на инклузивното образоваиние. Вработена е како државен советник во Кабинетот на премиерот на Република Македонија.

Во 2007 собранието ја избра за претседател на здружението и функцијата ја вршеше во два мандати, до декември 2015 година.

слика на Африм Иљази
М-р Африм Иљази

Африм е консултант во полето на попреченоста и социјалниот развој.

Тој е еден од основачите на здружението и член на Управниот одбор во три мандати.

слика на Биљана Маневска
Биљана Маневска

Билјана е дипломиран филолог и активист за правата на лицата со попреченост. Член на управниот одбор од 2006-2015. 

Златко Бошковиќ

Златко е дипломиран економист, вработен во приватна фирма. Во здружението е од основањето, како родител на еден од првите корисници. Член на Управниот одбор од 2006-2015.

слика на викторија пенова
Викторија Пенова

Викторија средношколка во СОУ „Гоце Делчев“ од Валандово. Таа е млада писателка и активен борец за човекови права.

Член на собранието од декември 2015 година.

слика на Ирена Бојмалиева
Ирена Бојмалиева

Ирена е правник, работи како раководителка на центарот за слепи и слабивидни лица при НУБ „Св. Климент Охридски“ Скопје. Член на собранието од 2012 година.

Беким Бекири

Беким од 2008 година е менаџер на фирмата Марс Инкорпорејтед.

Тој е член на собранието на Отоврете ги прозорците од декември 2015.

слика на елена петрова
М-р Елена Петрова

Елена е докторант на медицинскиот факултет во Скопје. Таа е специјалист ортодонт и работи во Клиничкиот Центар во Скопје. Член на собранието од 2012 година.

слика на цветко смилевски
Проф. д-р Цветко Смилевски

Тој се пензионираше како Директор и професор на БАС во мај 2012 година. Сега е насочен кон научни истражувања во Институтот за менаџмент на БАС.

Член на собранието на Отворете ги прозорците од декември 2015.

Pages

Поранешни членови

слика на Маргарита Гулевска
Маргарита Гулевска

Маргарита беше соработник за комуникации и проекти во Отворете ги прозорците. Од декември 2015 до декември 2016 беше претставник на извршната канцеларија во Собранието.

 

слика на оливера савеска
Оливера Савеска

Оливера беше член на собранието од 2012 до 2015 година.

Андријана Прокопенко

Андријана беше член на собранието од 2005 до 2015 година.

Анета Нолева

Анета беше член на собранието од 2007 до 2015 година