Languages

Новиот број на тримесечниот организациски информатор „Поглед одвнатре“ можете да го најдете тука.
Во јуни, во рамките на Проектот на УСАИД за е-пристапно образование, „Отворете ги прозорците“ одржа обука за употреба на асистивна технологија во две...
Oсновните училишта во Општина Ѓорче Петров ќе добијат по две тастатури со големи копчиња и дидактички материјал за учениците со посебни образовни потреби.
Трета година по ред, „Отворете ги прозорците“ ја организира европската кампања Get Online Week.
Здружението „Отворете ги прозорците“ објавува Повик до редовните основни училишта за учество во Проектот за е-пристапно образование, финансиран од УСАИД.
Денес, официјално започна европската кампања „Get Online Week“, што ќе трае до недела, 24-ти март.
Во рамките на кампањата Get Online Week, корпорацијата Мајкрософт, како еден од поддржувачите, донира 2.000 бесплатни ваучери за полагање испити за сертификација на Microsoft Technology Associate (MTA).

Pages

Smiley face