Languages

На 24 февруари во гимназијата „Никола Карев“ се одржа јавна презентација на Законот за спречување и заштита од дискриминација, заеднички организирана...
На 28ми февруари, во рамките на кампањата „Get online week“, единаесет корисници, неколку родители, вработени и волонтери на дневниот центар „Порака...
„Отворете ги прозорците“ ја поддржува петицијата на Иницијативата за ментално здравје од Будимпешта за да се зголеми поддршката од Европската Унија за развој на сервисни служби во заедницата за лицата со хендикеп.
На иницијатива на Бирото за развој на образованието, едукативниот софтверски пакет GCompris беше презентиран во Посебното основно училиште „Иднина“.
Во просториите на здружението, на 13-ти декември се одржа работилница за безбедност на интернет за корисниците на Центарот за асистивна технологија.
Во текот на оваа недела, корисниците на Центарот за асистивна технологија се дружеа со ученици од гимназијата „Јосип Броз Тито“ од Скопје.
Денес, во просториите на здружението „Отворете ги прозорците“ се одржа новогодишна забава за четириесетина корисници на Центарот за асистивна компјутерска технологија.

Pages

Smiley face