Languages

„Отворете ги прозорците“, РЦПЛИП-ПОРАКА и Општина Карпош Ве покануваат на јавна презентација на Законот за спречување и заштита од дискриминација,...
Започна кампањата „Get online week“ која цели кон зголемување на бројот на лица кои користат компјутер и интернет.
Вчера, „Отворете ги прозорците“ го промовираше Проектот на УСАИД за е-пристапно образование за зголемување на можностите за ученици со хендикеп преку поттикнување на користењето асистивна информатичка технологија во наставата за...
На 12-ти октомври, на покана на Општина Аеродром, неколку корисници на Центарот за асистивна информатичка технологија на „Отворете ги прозорците“ учествуваа на забава што ја организираше општината во соработка со игротеката „Кидс...
Денес, во посебното основно училиште „д-р Златан Сремац“ се одржа полудневна работилницата за користење на едукативниот софтвер GCompris.
Олга Самарџиќ Јанкова од „Отворете ги прозорците“ и Наташа Булеска од УСАИД беа дел од говорниците на осмата меѓународна конференција е-Општество на темата: „Отворено образование за отворено општество – Да го споделиме знаењето...
На крајот на минатата недела, во петокот, се одржа втората работилница за едукативниот софтвер GCompris во посебното основно училиште „д-р Златан Сремац“.

Pages

Smiley face